دپارتمان صنعت غذایی
آنچه در این صفحه می بینید:
توضیح مختصر از صنعت غذایی
آشنایی با قوانین و آیین نامه های حوزه صنعت غذایی
اصطلاحاتی که قراردادنویس باید در حوزه صنعت غذایی بداند
تجارب نگارش قرارداد در حوزه صنایع غذایی
توضیح مختصر از صنعت غذایی
صنعت غذا شبکه پیچیده ای از کشاورزان و کسب و کارهای متنوع است که با هم بسیاری از غذاهای مصرفی مردم جهان را تأمین می کنند. اگرچه تعریف رسمی برای این اصطلاح وجود ندارد، اما صنایع غذایی شامل همه جنبه های تولید و فروش مواد غذایی است. این موارد شامل مواردی مانند پرورش محصولات کشاورزی و دام، تولید تجهیزات کشاورزی و مواد شیمیایی کشاورزی، فرآوری مواد غذایی، بسته بندی و برچسب گذاری، ذخیره سازی، توزیع، چارچوب های نظارتی، تأمین مالی، بازاریابی، خرده فروشی، تهیه غذا، تحقیق و توسعه و آموزش است. سرویس تحقیقات اقتصادی وزارت کشاورزی ایالات متحده از اصطلاح سیستم غذایی برای توصیف کل این کار استفاده می کند.
فقط کشاورزانی که برای معیشت خود کشاورزی می کنند و با آنچه تولید می کنند زنده می مانند، می توانند خارج از محدوده صنایع غذایی مدرن در نظر گرفته شوند.
صنایع غذایی طیف گسترده ای از محدوده ها را شامل می شود، از جمله موارد ذکر شده در زیر:
کشاورزی: کشاورزی ، پرورش دام و ماهیگیری (یا پرورش ماهی)
ساخت: محصولات شیمیایی، بذر، ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی و ساخت و سازهای کشاورزی
فرآوری مواد غذایی: تهیه محصولات تازه برای بازار، تولید محصولات غذایی آماده
بازاریابی: تبلیغ محصولات عمومی، محصولات جدید، افکار عمومی، تبلیغات، بسته بندی و روابط عمومی
عمده فروشی و توزیع: انبارداری، حمل و نقل، تدارکات
خرده فروشی: فروشگاه های زنجیره ای سوپرمارکت و فروشگاه های مواد غذایی مستقل، فروش مستقیم به مصرف کننده، رستوران، خدمات غذایی
مقررات: قوانین و مقررات محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی برای تولید و فروش مواد غذایی، از جمله کیفیت غذا و ایمنی مواد غذایی
تحصیلات: دانشگاهی، شغلی، مشاوره ای
تحقیق و توسعه: فناوری غذایی
خدمات مالی: بیمه، اعتبار
آشنایی با قوانین و آیین نامه های حوزه صنعت غذایی
قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی مصوب تیرماه ۱۳۴۶ با اصلاحات بعدي آن
آئین نامه هاي اجرائی ماده ۷ قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی (مصوب خرداد وتیرماه ۱۳۴۷)
آیین نامه اجرایی مواد ۸ و ۹ قانون مواد خوردنی
قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
مواد ۳۱ تا ۴۴ قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی مصوب ۶۷/۱۱/۲۳ مجمع تشخیص مصلحت نظام
قانون نمونه سازمان فائو - fao/who model food law برای دانلود قانون روی این لینک کلیک نمایید.
اصطلاحاتی که قراردادنویس باید در حوزه صنعت غذایی بداند
فرهنگ اصطلاحات غذایی را می توانید در صفحه مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران با کلیک بر روی تصویر ببینید.
اصطلاحات تخصصی انگلیسی به فارسی صنایع غذایی را می توانید با کلیک بر روی تصویر ببینید.
اما برخی اصطلاحات رایج را می توانید در جدول زیر ببینید:
علوم و صنایع غذایی |
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
خشک کردن |
DRYING |
مهندسی غذا |
FOOD ENGINEERING |
آبزدایی |
DEHYDRATION |
علم تغذیه |
NUTRITION SCIENCE |
انجماد |
FREEZING |
درجه غذا |
FOOD GRADE |
تغلیظ |
CONCENTRATION |
خاکزی پروری |
AGRICULTURE |
تبخیر |
EVAPORATION |
آبزی پروری |
AQUA CULTURE |
اسمز معکوس |
REVERSE OSMOSIS |
پرورش |
CULTURE |
تغلیظ انجمادی |
FREEZE CONCENTRATION |
پزشکی |
MEDICAL |
فیلتر غشایی |
ULTERA FILTRATION |
جرم (رسوب بی کربناتی ) |
FOULING |
جداسازی میکروبی با تکنیک سانتریفیوژ |
BACTEOFUGATION |
تولید و نگهداری غذا |
FOOD PRODUCTION AND PRESERVATION |
پرتودهی |
IRRADIATION |
اشعه گاما و ماورا بنفش |
RAY and ULTRA VIOLET(UV) |
اشعه ایکس |
X-RAY |
خشک کن |
DRYER |
دود دادن |
SMOKING |
خشک کننده (آبزدا) |
DEHYDRATOR |
نمک سود کردن |
SALTING |
پاستوریزاسیون |
PASTEURIZATION |
تخمیر |
FERMENTATION |
اشعه ایکس |
X-RAY |
استریلیزاسیون |
STERILIZATION |
خنک کردن |
COOLING |
مدت زمان ماندگاری |
SHELF LIFE |
مدت زمان نگهداری افزایش داده شده |
EXTENDED SHELF LIFE |
کنسرو کردن |
CANNING |
پختن (مخصوص فراورده های غلات و نانوایی) |
BACKING |
خنک کردن (برای هوا و گاهی آب) |
CHILLING |
قرارداد کارمزدی تولید و بسته بندی ماکارونی
قرارداد تولید ماکارونی
قرارداد توزیع و فروش محصولات غذایی
قرارداد ارائه خدمات بازاریابی و فروش محصولات غذایی
اعطای عاملیت فروش مواد غذایی
قرارداد توسعه بازار محصولات غذایی
قرارداد واگذاری پروانه بهره برداری کارخانه تولیدی مواد غذایی
قرارداد تولید ماده غذایی ... با برند ....
(Framework Barter Agreement (Flour-macaroni products